Over ons en de omgeving

Wie zijn wij? Op Age zijn visitekaartje staat: schipper, schaatser en verhalenverteller. Dan heb je de passies van Age in één zin te pakken. Hij heeft zijn hele leven met groepen gewerkt als surfinstructeur, zeilschooleigenaar en skûtsjeschipper. Ook heeft hij het Skûtsjemuseum opgericht en geeft daar regelmatig rondleidingen. Samen met zijn vrouw Nynke wonen ze op een oude boerderij tussen Earnewâld en Oudega. Nynke haar passies zijn tuinieren in de moestuin, bloementuin en de kas, koken en actief bezig zijn in de natuur: zeilen, fietsen en wandelen. Age en Nynke zijn beide werkzaam (geweest) in het basisonderwijs, Age als vakleerkracht gymnastiek en Nynke als groepsleerkracht/intern begeleider.

Age en Nynke hebben een zeilbedrijf voor zeildagtochten en een minicamping ‘de Veldboom’. Zij verhuren twee zelfgebouwde pipo-wagens: natuurhuisjes op wielen en een B&B kamer voor 2 gasten. Nynke is superhost bij Airbnb, wat betekent dat de gasten zeer tevreden zijn over hun verblijf. Neem contact met ons op voor het boeken van een overnachting. De mini-camping achter de boerderij is geschikt voor 8 tenten en twee camperbusjes. Nynke is een enthousiaste gastvrouw en Age verzorgt de sfeer op het terrein met een vuurtje maken in de stookhut en mooie verhalen. Age is ook enthousiast en ervaren in het aanbieden van watersportactiviteiten, dit is zeker een meerwaarde voor de gasten.

De zeildagtochten starten bij de haven naast het Skûtsjemuseum in Earnewâld. We varen door het natuurgebied de Alde Feanen, vaak zeilen we richting Grou waar een tussenstop gemaakt kan worden.

De boerderij met minicamping ligt tussen Earnewâld en Oudega midden in de natuur, we wonen in het Nationaal Park de Alde Feanen. Gasten zijn altijd erg enthousiast over de rust en ruimte en het vrije uitzicht met prachtige zonsondergangen.